dilluns, 10 de març del 2014

Pràctica 5: Lino It

ÍNDEX:

1. Què és Lino It?
2. Com s'utilitza Lino It?
3. Conclusions i opinió personal.
4. Bibliografia.

1. Què és Lino It?

Lino It és una ferramenta web 2.0, que ens permet generar port it o un suro de petits avisos amb en la web per a poder informar a quins ens interese. La principal finalitat és poder funcionar amb recordatoris, es pot alçar diversos suros d'anuncis, es poden configurar i dissenyar amb diferents nivells d'accés.

Amb un compte es poden crear tots els tablons que l'usuari vulga i dins d'ells crear les notes que nosaltres vulguem de forma configurable, amb text, link, imatges, etc.El més interesant és que podem enviar el link de la nostra pàgina web mitjançant HTML.


2. Com s'utilitza Lino It?

El primer que hem de fer per a utilitzar Lino It és entrar en la seua pàgina i registrar-nos com a usuaris per a poder crear un perfil. Aleshores entren al buscador de google i cliquem Lino It, cliquem a la primera pàgina que ens surt i punxem a l'opció que hi ha dalt a la detra on posa Sign Up, és a dir registrar-nos però en angles. 




Una vegada em punxat ens eixirà una finestra on haurem d'omplir les següents dades com per exemple els nostre nom, la contraseña que volem posar, l'adreça electrònica, accepte les condicions i després copie les lletres o números que ens senya-la.




Una vegada ens hem registrat ens portarà a la pàgina oficial on nosaltres podem començar a fer el nostre suro personal. El primer que hem de tindre en compte, és quin tipus de suro anem a elaborar. En el meu cas és un suro didàctic d'un tema en concret per a xiquets de primer de primària. Dividiré el meu suro en quatre zones, la primera zona serà introducció, la segona seran objectius, la tercera activitats del tema i el quarta les solucions als exercicis i la bibliografia o recursos que jo he emprat per a fer el suro.

En primer lloc, vaig a explicar les opcions que ens dóna la pàgina principal. Dals de la pàgina ens troblem amb una eina de ferramentes on poden veure varies opcions com són my page, my canvases, my groups, favorites, task, trash.

Començarem explicant "My page", es a dir, mi pàgina en espanyol. En aquesta opció ens podem trobar amb el tipus de suro en el que nosaltres volem treballar, dins d'aquesta opció que és on posa my canvases tenim l'opció de crear un nou canvas, és a dir que el disseny siga personal.

 Si li donem a aquesta opció podem començar a fer el nostre suro. El primer que ens demana es que elegim un fons del nostre suro i li donem un nom. Després tenim varies opcions de privacitat. La primera opció és privada, és a dir, l'únic que el podra veure és el propi usuari. Després tenim la segona opció que significa que el pot veure l'usuari i a més a la gent que afegisca o ell permeta, i per última opció tenim la opció de que tot el món ho puga veure. 
D'altra banda tenim les opcions de detalls on el més recomanable és que ho deixem tot com esta, és a dir, predominat. Una vegada he omplit aquestes opcions pase a la següent fase.


Després ens apareixerà el nostre suro buit i nosaltres tenim que anant creant poc a poc el nostre mural. El primer de tot és distribuir en quatre parts el suro perquè el nostre treball estaba dividit en quatre part. Aleshores, una opció que ens dóna el programa és posar un post it gran transparent. Aquesta opció la tenim a la dreta on estan tots el post its i arroseguem l'opció on hi ha dos paper en blancs un damut de l'altre.



Una vegada arroseguem el pos it s'obrira una finestra on nosaltres podem escriure un text, canviar de tipus de lletra de color, posar emoticons i canviar de color de post it.




Aleshores nosaltres dins d'eixen post it podem posar altres post it de la mateixa temàtica per a separar-los dels altres. Per tant, nosaltres creariem quatre post its d'eixe tipus per a separar en quatre apartats el nostre tema.

Després de distribuir els post its transparents anem a posar la informació de cada apartat en post its. Aleshores nosaltres posarem els pots its necessaris en cada apratat arrosegant-los i escriurem damunt d'ells, canviarem el color, el disseny de lletra, etc. En aquestos tipus de post its ens dóna l'opció de posar una data que t'avisa quan tu has d'el·laborar l'activitat. Es a dir si nosaltres posem que aquesta informació que hi ha en el post it ens arrive el dia vint de març, dons aquest dia ens arrivarà un missatge al correu o al mòvil dient-nos que hem de fer la feina corresponent. Altra opció és canviar el color de pos-it, i per últim enviar a les persones que nosaltres vulguem aquest posit en l'opció sent.  Hem de destacar que en la segona opció, on posa "tag" nosaltres haurem de escriure la temàtica del nostre posit. Aquesta opció ens permet que quan nosaltres cliquem sobre aquests tag solament apareguen els post its relacionats amb aquest "tag", per tant ens permet aclarir-nos millor a si nosaltres tenim molta informació en el suro.


Quan nosaltres tenim ja el nostre post it en el nostre suro penjat ens apareixen varies opcions formades per icones a la part inferior del post it.
La primera és un llapiz que ens permet editar el nostre post it. La segona és un calendari que ens permet saber en quina fetxa hem de fer aquest treball o feina, la tercera icona és enviar a un amic aquest post it, la quarta és copiar el post it en altres dels suros que tenim creats i l'ultima que es com un tick és per a eliminar el post it.




Si tornem a la eina de ferramentes on arroseguem els post its també tenim varies opcions formades amb icones.





La primera opció és caseta que serveix per a anar a la nostra pàgina. 

La segona és per a informar-te sobre la teua URL, el link de la teua pàgina i el embed lino. Aquesta última opció ens permet compartir el nostre suro als blocs que tenim creats de forma HTML.

La tercera és per a ajudar-te per si tens algun dupte o simplement no saps utilitzar el programa, i l'ultima és per a eixir d'aquest suro. Una cosa molt important es que el suro és va uardant sols a mesura que nosaltres l'anem creant.

Més avall tenim unes icones com una imatge, un vídeo, un clip, i els post it transparent que abans hem comentat. Aquestes opcions ens permets afegir als nostres post its una imatge que nosaltres tenim a l'ordinador, o un vídeo que nosaltres volem posar de youtube, Vimeo o ustream, tant sols hi ha que clicar a la pàgina on nosaltres volem trobar el video, buscar-ho, i copiar i pegar el link a on posa URL.




L'opció del clip és per a afegir documents com per exemple programes o archius que no siguen fotos o vídeos, aquesta opció ens pot aprofitar per a posar les activitats que volem que els xiquets fagen, a més et dóna l'opció de posar un comentari per a que els xiquets sàpiguen el que han de fer.





En aquesta partat ja hem acabat, pert tant cliquem a la caseta per a que ens porte a la pàgina inicial. La següent opció s'anomena updated canvases que só els suros qe nosaltres tenim. Després tenim els publics Canvases on tu pots entrat i participar en aquesto suros.
Al final de la pàgina ens ofereixen un blog o nosaltres podem comentar i opinar sobre Lino It.




Si tornem a la eina de ferramentes de dalt del tot la següent opció s'anomena My canvases que són els suros que nosaltres tenim compartir o creats per si mateixos.

Després tenim l'opció de My groups que són els grups als que nosaltres pertanyam. Aleshores nosaltres podem crear un grup per a fer un treball en conjunt amb altres persones o per a parlar i dir-nos informacions i notícies, etc.
Crear un grup és molt senzill, li donem a crear grup i en ¡s apaeixerà una finestra on hem d'omplir les dades que ens demanen com són el nom del grup ¡, la seua descripció, es a dir per a que consisteix aquest grup, una icona per a identificar-lo i quina gent pot participar en aquest grup.



La següent opció són els nostres favorits, és a dir el suros que nosaltres hem marcat amb favorits o simplemente en els que hem participat.

Les task són les nostres activitats, és a dir el que nosaltres hem creat desde que ens hem registrat. Ací podras trobar tots els teus suros i en el que has participat.

Per últim el Trash que és un extra de pagament que et permet fer algunes coses més al suro, però que a nosaltres no ens interesa. 

Ací vos deixe un tutorial sobre com fer un suro en Lino It per si de cas teniu altre dupte que jo no he pogut resoldre.



També vos deixe un enllaç per a saber més informació sobre Lino It.


3. Opinió personal i apostacions.

Peronalment, desconeixia aquest tipus de pàgines que ens permet crear un suro virtual sobre qualsevol tema. La utilització de Lino It m'ha paregut molt important perquè és una ferammenta molt motivadora en l'àmbit educatiu.
En els nivells més inferios de l'educació primària i preescolar utilitzen molt els suros per a explicar un tema o per a posar treballs que han elaborat els propis alumnes. Però l'utilitzen principalment per a exposar les idees més globals que han aprés sobre qualsevol tema. Aleshores l'ús dels suros a l'escola és molt freqüent degut a que és un material que a tots el xiquets li agrada i sobretot el motiva, a més de que aprenen de manera més dinàmica i ràpida.

La utilització de les TIC a l'aula és molt important, i hem d'emprar-les desde cursos molt inferiors, aleshores podem crear murals amb ajuda del mestre tots junts a la classe amb els xiquets més xicotets.

A més, no sols podem aprofitar aquesta ferramenta amb el més xicotets sinó, amb el més grans. L'avantatge d'aquesta ferramenta es que podem utilitzar-la amb tots el alumnes de qualsevol edat. 

Podem aprofitar el suro com nosaltres vulguem, però és molt interesant l'exposició de temes curriculars en suros com aquestos per a que tot es vega més clar i la manera d'estudiar siga diferent i més motivadora.

Pense que la utilització d'aquesta eina a l'escola pot ser positiva per moltes raons. La primera es que tothom pot aprofitar-la ja siga per a penjar fotografies d'excursions, per a estar comunicats amb els pares, per a explicar qualsevol tema curricular  i a més d'aixó es que els xiquets poden participar i afegir informació, és a dir és una eina comunicativa on tots l'usuaris que tu permetes que participen ho poden fer. 

Estic molt segura de que en un futur quan jo siga mestra utilitzaré aquesta eina per a elaborar el meus propis treballs, programacions, recopilació de fotografies de la clase, orles, etc.


Ací vos deixe el nostre suro Lino It creat per la meua companya Ana Belén Castello Ríos i jo.






4. Bibliografia.

http://www.educacontic.es/blog/crear-corchos-virtuales-con-lino-it

http://nancymoralesweblog.blogspot.com.es/2012/07/murales-digitales-en-la-escuela-con.html#.Uxnk-fl5PRI

http://recursostic.educacion.es/observatorio/web/es/internet/aplicaciones-web/1030-murales-y-corcheras-digitales-con-lino-it

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada