dissabte, 12 d’abril del 2014

Pràctica 8: photopeach

Índex:


1. Què és photopeach?

2. Com puc crearme un compte photopeach?
3. Com s'utilitza photopeach?
4. Opinió personal
5. Bibliografia.




1. Què és photopeach?

Photopeach és una aplicació on-line que registran-nos i sense fer cap tipus de descàrrega a l'ordinador permet crear sorprendrents i actractives presentacions amb imatges i música. Podem afegir text per a explicar o notes personals, i també podem incloure diapositives extres per a afavorir les nostres presentacions.

https://www.google.es/imatges/photopeach
Aquesta aplicació permet editar la presentació una vegada finalitzada i guardada, és posible canviar de música, el títul, text i afegir noves imatges i inclós eliminar-les.

A més de ser un servei gratuït, ofereix la possibilitat d¡afegir la presentació al nostre blog o pàgina web, enviarla per correo o compartir-la a les xarxes socials.

2.Com puc crearme un compte de photopeach?

Per a crear-nos un compte photopeach el primer que hem de fer és buscar la pàgina principal de photopeach en aquest cas si poses "photopeach" al sercador de google, apareixerà la primera en primer lloc com a primera pàgina. En tot cas ací teniu l'adreça photopeach .

Una vegada estem dins de la pàgina, hem de clicar a "sing up for free" per a donar-nos d'alta i afegir les nostres dades. 



Una vegada hem afegit les nostres dades ja podem guadir de aquest servei.

3. Cóm s'utilitza photopeach?

Una vegada estem dins del nosre compet en apareixeà una pàgina que és la nostra pàgina principal de phoopeach.
En la part de dalt hi ha una eina de ferramentes on tenim diverses opcions a clicar com són home, my shows, explore, creators, el nostre compte, settings, help, log out.


La primera oció que ens mostra és HOME, en aquesta opció nosaltres tenim a la part detra els nostres seguidors que és a la gent que jo segueix i des de ací poden visitar els seues perfil i vore les seues presentacions. També dins de seguidor tenim l'opció de " find your favorite creator of friends que són els ranquins de gent organitzada per categories a partir de les seues presentacions. Aquesta eina és molt eficaç per si nosaltres volem veure presentacions d'altra gent que no siga la nostra amiga o seguidora. Després tenim Young starts que són les nostres visistes, és a dir quanta gent ens ha visitat al nostre perfil, i dalt tenim "create nwe slideshow que és per a començar a fer la presentació.


La seguen opció en l'eina de ferramentes és My shows, en aquesta opció podem visualitzar les presentacions que jo he fet .

En la tercera opció explore,  ens porta a una classificació de gent que esta ingresada en aquesta aplicació i que ha creat presentacions de diversos temes. Aleshores tenim categories per a dividir les presentacions, és una eina per a facilitar la serca de temes.

Després els creators és el mateix que l'opció de following, és a dir ens porta a la pàgina on la gent esta clasificada per els més populars, i els mes visitats i tu pots consultar les seues presentacions de forma gratuita.

Quan arribem a les opcions de setting ens permet canviar les dades personals, respondre a preguntes, veure si tenim comentaris en les nostres presentacions i escriure o buscar noticies de photopeach com poden ser actualitzacions  informació interesant.


En l'opció help podem consultar alguna cosa respecte algun dupte i a més poden veure com funciona el programa. Aquesta opció és interesant per si de cas ets perds i no saps continuar.

Quan ja hem acabat de conèixer el que ens ofereix la nostra ein de ferramentes, anem a començar a crear una presentació. En primer lloc hem d'anar a HOME i donar a create new slideshow, li done a upload photos i seleccionem totes les fotografies que volem que apareguen a la nostra presentació. El màxim són de 20 diapositives per tant eixe és el nostre màxim de fotografies. Una vegada ja tenim totes les fotos selecionades li donem a accpetar i podem començar a fer el nostre treball.

En el meu cas vull fer una presentació sobre les estacions de l'any per tant seleccionaré les fotografies que vull posar i polsaré a seleccionar.



Podem arrosegar les fotos i ordenar-les com vosaltres vulgueu, a més teniu l'opció d'eliminar fotos arrosegant a la detra, una vegada ja este segurs de les nosres fotos li cliquem a next.

A continuació ens apareix una finestra on haurem de posar el nom de la nostra presentació, la seua velocitat, una descripció de la nostra presentació, en la meua opinió pense que no heu d'escriure res i que millor escrigueu de diapositiva en diapositiva. A més ens dóna l'opció de posar.li música a la nostra presentació desde youtube, des de l'ordinador o des de les opcions que ens afavoreix el programa. Una vegada tenim ja clar la música li dónem a next.

Ens portara a una pàgina on ens mostrarà la nostra presentació amb la música, nosaltres li hem de clicar a edit per a posar el text a les nostres imatges.



La prima opció on posa edit caption and photos és per a posar el text a les nostres imatges, també podem marcar la seua velocitat en speed.


En l'opció on posa quiz ens dóna l'opció de fer preguntes on l'alumne puga clicar en la resposta correcta i desrés corregir-la automàticament. També podem copiar la diapositiva en l'opció de copy  i previsualitzar la presentación en preview.

Quan acabem i veiem la presentació completa al final de la presentació ix una finestra per a posar un comentari a la nostra mateixa presentació i unes icones a la dreta de la presentació.


La primera opció és per a compartir-lo en Facebook, la segona opció és per a compartir-lo en el meu espai personal, la tercera és per a compartir-lo en twitter, la quarta és per a enviar-lo per email, la cinquena és per a posar-lo al nostre blog i l'última és per a descarregar-nos la presentació.
L'ultima opció sols es podrá fer si nosaltres paguem, sense pagar no podem descarregar-nos cap presentació.

 A banda si tornem a l'opció d'editar també tenim diverses opcions com per exemple la de eliminar la nostra presentació amb "delete this show" o també podem editar la música i el titol i afegir fotos, i posar comentaris.

A continuació vos deixe un tutorial per si teniu qualsevol dupte i no he pogut resoldre-ho. En aquest video teniu informació més completa i vos dóna l'oportunitat de veure les instruccions visualments que sempre serà millor que veure-les escrites, perquè el suport visual és molt més cómode i fàcil d'entendre.




Ací també teniu un enllaç que vos explica que és photopeach, quines funcions educatives podeu estraure-li a aquesta eina i alguns exemples de photopeach educatius que vos poden servir en les vostres classes magistrals. Ser docent i saber quines són les funcions i les activitats que tu pot fer amb els teus alumnes a l'aula resulta molt fàcil perquè són idees molt bones que poden enriquir el procés d'ensenyament-aprenentatge i desenvolupar de forma positiva la competència digital en els nostres alumnes, per tant ací vos deixe l'enllaç per a aprendre més sobre photopeach i aplicar presentacions personals o d'altres usuaris a classe: photopeach educatiu


4. Opinió personal.

Photopeach és una eina de la web 2.0 que jo desconeixia. Gràcies a la seua utilització he aprés la quantitat de ferramentes tecnologògiques que ens ofereix la web 2.0 per augmentar la motivació en el procés d'ensenyament-aprenentage dels nostres alumnes.

Photopeach et dóna l'oportunitat de accedir a molt materials educatius que elaboren altres companys o usuaris i poder emprar-lo a classe, però a més et dòna l'oportunitat de realitzar les pròpies presentacions. 

Al ser una ferramenta on podem convinar imatges, so i text podem emprar-la per a moltes activitats dinàmiques i diferents, per exemple podem realitzar un tema molt visual per als nostres alumnes i finalment posar preguntes d'avaluaciació que avaluen al xiquet per a veure si vertaderament ha aprés amb aquesta eina i ha estat més atent. També podem elaborar les excursions amb aquesta eina, es a dir, podem posar fotografies de la ruta que anem a seguir o dels monuments o llocs que anem a visitar i les coses que han de portar-se i no han d'oblidar. A més, podem realitzar contes, poesies, resums, i textos de qualsevol tipus i qualsevol temàtica emprant música alhora. 

http://www3.gobiernodecanarias.org/medusa/portal/tag/centros/page/9/
No solament és una eina que podem utilitzar-la amb els nostres alumnes en l'àmbit educatiu. Els apres són uns subjectes molt importants en la comunitat educativa. Aquesta eina també la podem compartir amb ells i fer-la conèixer. Una proposta és utilitzar-la en la reunió de pares per a explicar els temes que anem a tractar amb els seus fills. Però a més a més el més important es que si tenim un bloc educatiu on els pares poden entrar i veure totes les actualizacions i les coses que han passat al col·legi, també poden veure la presentació que hem fet amb photopeach i els materials que estem utilitzan amb els seus fills perquè photopeach ens dóna l'oportunitat de posar un HTML al bloc i ser visualitzat.

A més, tambè podem utilitzar-lo a l'ambit propi i provat de cadascun per a fer per exemple la llista de la compra, utiitzar-lo com a notes o per exemple generar un almbum de fotografies dels nostres viatges, etc.

Personalment, convide a thothom a que prove a fer un photopeach, perquè és molt divertit i interesant. Així estarem desenvolupant la competència digital de nosaltres mateixos i a més familiartizando-nos amb una eina més de la Web 2.0. És una eina fàcil i senzilla d'uilitzar i no requereix cap pagament perquè és totalment gratuït, encara que descarregar-nos les presentacions d'altres usuaris coste diners. 

Vos deixe adresses web on podeu consultar algunes presentacions educatives que alguns professors han emprat en les seues aules, per a donar una idea clara del que podeu fer actualment a la vostra classe.






Ací teniu una presentació exclusivament per als professors, encara que també la poden utilitzar els pares per a emprar-la amb els seus fills a casa. Tracta sobre com fer un photopeach per als nostres alumnes i alguns suports que vos serviran de molta utilitat a l'hora de crear un photopeach sobre qualsevol tema. 




A continuació, vos deixe el meu photopeach que he emprat amb els alumnes de segon de primària del meu col·legi. El tema són les estacions de l'any i tracta sobre quines són les principals característiques que té cada estació i l'objectiu final de la presentació és saber diferenciar-les. He emprat fotografies molt properes a ells per a que entenguen molt bé la informació i no tinguen cap problema en comprende-ho. Al final de la presentació apareixen diverses preguntes per a saber si han comprés la presentació i si han adquirit els coneixements.

Les quatre estacions on PhotoPeach

5. Bibliografia

http://www.educacontic.es/blog/combina-fotos-texto-y-musica-con-photopeach
http://marilinatic.blogspot.com.es/2012/01/orientaciones-didacticas-con-photopeach.html
http://www.enlanubetic.com.es/2013/11/photopeach-presenta-tus-fotos-de-manera.html
http://formadoscontic.blogspot.com.es/2013/12/diapositivas-multimedia-con-photopeach.html

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada