dijous, 27 de març del 2014

Pràctica 6: Glogster

ÍNDEX:

1) Què és Glogster?
2) Com tindre un compte a Glogster?
3) Com utilitzar Glogster?
4) Opinió personal sobre Glogster.



1)Què és Glogster?

Glogster és una ferramenta de la web 2.0 que ens permet crear suros digitals multimèdia. Els suros realitzats amb Glogster poden ser impresos, afegits en una pàgina web (blog d'aula, personal, etc), projectats i utilitzats en classe mitjançant una  PDI o pissarra digital normal com a suport a la presentació de uns determinats continguts.

L'ús dels murals i posters no s'abandona en els centres, ja no s'utilitza com a recurs didáctic 
l'asiduidad amb la que es realitzaba en altres temps. No hem d'oblidar les seues possibilitats educatives.

Utilitzem Glogster com una ferramenta de la web 2.0 que ensenya nous recursos, especialment relacionats amb elemenets multimèdia i la interactivitat que enriquireixen, encara més , la possibilitat de els murals i els posters com ens permet elaborar Glogster.

2) Com tindre un compte a Glogster?

Si volem tindre un compte a Glogster per a poder fer els suros de qualsevol temàtica el primer que hem de fer és buscar al sercador de Google la pa`gina de Glogster. Aixó és fa clican Glogster al sercador i clicant a la primera pàgina que ens apareix. 

Una vegada ja estem en la pàgina ens apareixen diversos Glogster, un que és educatiu  que es Blogster EDU, on tu pots fer grups amb els companys per a elaborar junts un suro, tindre clases virtuals amb els alumnes on tu pots exposar un suro o simplement els alumnes poden elaborar el seu propi suro i el docent pot observar el seu procés.

D'altra banda tenim un altre suro que s'anomena Glogster i que és el normal per a realitzar suros de qualsevol temàtica, peró sense tenir cap grups amb demés persones, simplement és el teu compte i sols participes tu encara que port tindre amic i veure els suros del demés. Aquet Glogster és troba a la detra de la pàgina en un cercle rosa on posa "go to Glogster.com".


Si cliquem al cercle rosa, ens portará a una pàgina on nosaltres podem observar que ens dòna l'opció de entrar al nostre compte en el cas de que tinguerem compte, o simplement fer-nos un. La nostra opció és fer-nos un compte, però ens dóna dos opcions una que és registrar-se de forma normal clicant al botó que hi ha dalt a la dreta que posa "sing up" o simplemente podem crearnos un Glogster directament amb les dades del nostre Facebook. Nosaltres ens farem un compte amb l'opció normal per tant cliquem a "sing up".


Si fem click a "sing up" ens portará a una pàgina on hem de omplir les dades que ens demana. El que hem de fer és omplir-les i donar-li a acceptar les condicions de seguretat i a acceptar, finalment ja tenim un compte de Glogster personal.

A continuació vos explicaré com podem utilitzar aquest programa.




3) Com utilitzar Glogster?

Quan entrem al nostre compte ens eixirá una finestra que estarà dividida en una barra de ferramentes en la part superior del la pàgina, després tenim a la detra unes altres opcions que més endavant vos explicaré i per últim en la part de baix tenim les opcions del nostres primer suro. Nosaltres elegiriem l'opció de Poster Glog.


Si cliquem a aquesta opció ja podem començar a fer el nostre suro personal sobre el tema que nosaltres vulguem, jo elegiré el tema de la primavera. En primer lloc, tenim una barra de ferramentes a dalt del nostre suro, dividit en Tools que son huit opcions totes per a modificar i fer el nostre suro, després tenim una fletxa cam a dalt que ens permet pujar el nostre suro, i l'opció d'hipervincle que ens permet comparti-lo en altres xarxes socials.

Dins dels Tools tenim huit opcions com hem dit abans.


La primera opció és el text, amb aquesta opció podem afegir una bafarada o un globus i posar un text a la nostre suro. Si fem doble click en el globus podrem afegir el text que nosaltres vulguem i també podem selecionar el tipus de lletra, la mesura, subrallat, color de la lletra etc. A més tenim quatres flexes per a fer-lo gran o xicotet i també per a girar-lo.


Quan nosaltres cliquem a la caixa de la bafarada tenim varies opcions que ens eixen com a iconas. La primera opció començant per la dreta és la paperera que serveix per a eliminiar el contingut, la segona ñes el candau que es per a bloquejar el globus i no poder modificar-lo, després tenim la fletxa cap a d'alt que ens permet desfer la feina que hem fet, a continuació els cuadradrets que és per a duplicar la bafarada, el següent seria uns altres quadrets que és per a fer el fons cap al darrere i la següent opció per a fer el fons cap al davant. Tambñe tenim el tub de gotetes que serveix per a canviar la caixa de colo, la següent icona és l'ipervincle, després la icona que es AB1 serveix per a editar el text de la bafarada i per últim la bareta màgica que és per a canviar de color, de moviment de sombra, llevar la sombra, etc.


La següent opció de l'eina de ferramentes és el gràfics. Aquesta opció ens permet posar animacions, peró no més seran Giff les que posen animation en bllau davall de la imatge. També tenim l'opció de descarregar-nos Giff d'internet i posar al nostre suro. E gif és pot modificar de la mateixa manera que la bafarada, perquè té els mateixos botons d'acció.


A continuació tenim l'opció d'imatge, aquesta opció és per a posar imatges al nostre suro i a més les podem pujar del nostre ordenador, de google o inclós una imatge que no podem agafar d'algun bloc o pàgina web si nosaltres li cliquem a la icona que hi ha a dalt que és un hipervincle i són dos anells junts podem posar el link de la pàgina on no ens deixa agafar la imatge i posar-la al nostre suro.


L'opció de wall és el fons que nosaltres volem posar al nostre suro, aquesta opció té les mateixen funcionalitats que l'opció d'imatge. Peró ens permet posar si el fons és normal, estandard.


L'opció que va a continuació és Page, aquesta opció ens permet posar un fons darrere del nostre fons com si fora un marc, on no és por ficar cap animació ni cap imatge ni globus simplement és com una marc i te la mateixa funció.


La següent opció és la de Audio, aquesta opció ens permet posar música o grabacions al nostre suro. Si nosaltres volem posar música hi ha una pàgina anomenada Jamendo que ens permet descarregar-nos la música que nosaltres vulguem i és gratuïta. Nosaltres no podem escoltar com sona la musica al nostre suro fins que no li domen a visualitzar a l'eina de dalt.

L'última opció és la de video que és igual que la de Audio, i ens permet possar videos de youtube, de l'ordinador de altres pàgines web.

Una vegada hem creat el nostre suro tenim dues opcions a dalt. La primera és Previw, que és visualitzar per a saber com ens ha quedat el nostre suro. També tenim l'opció de "back to edit" per a tornar a moficiar alguna cosa si no ens ha agradat.

Si ja estas segut de que aquest suro és el definitiu hauras de clicar en Save que és guardar i posar un nom al teu bloc i unes paraules claus en l'opció de Taps. A més altra opció que ens permet Glogster és que podem imprimir aquest suro en paper.

Si nosaltres volem posar-lo al nostre bloc el que hem de fer és el següent, quan nosaltres li donem a guardar, ens eixen diferents opcions una d'elles és Dashboard que és anar a l'escritori. Després ens eixirá en l'escritori, dons sin nosaltres li cliquem ens portara a la visualització d'aquest i davall del suro tindrem tres opció i la primera ser Embed this Glog, dons tenim que clicar-li.


Després si cliquem ens eixirá tres opcions, dons l'opció correcta per a posar al nostre blog en un HTML aquest Glogster és la de en mig i sols haurem de copiar i pegar el link i posar-lo al nostre bloc en forma d'HTLM.


Quan nosaltres tornem a l'escritori i estem en l'opció de Dashboard podem veure els meus propis blocs i posar comentaris generals de la pàgina veure els bloc més votats, etc.

En l'opció de My Glogster poden contactar amb tu i saber els amics que tens i les visites que t'han fet, es la mateixa funció que les xarxes socials. A més ports personalitzar el teu perfir canviant la teua foto el color del fons la teua informació, l'estructura de l'escitori, etc.

Per últim en l'opció de explore pots veure molts tipus de suros.

Tornant a l'escritori a la part detra tenim quatre opcions que són: pulse, glogs, community, messagess.

En pulse pots comentar que et pareix el teu propi bloc, en community pots veure quins son els teus amics i veure quins són els seus blocs, en l'opció de glogs pots veure tots el suros que tu has creat i en l'opció de missatges pots enviar missatges als teus amics. 

A continuació vos deixe un tutorial per si teniu algun dupte que jo no he pogut resoldre-ho.


Ací tambe vos deixe pàgines per a saber més sobre Glogster.




4) Opinió personal sobre Glogster.

Glogster és una ferramenta de la web 2.0 que jo desconeixia, perquè mai he fet un suro a l'ordinador. Aquesta ferramenta és molt bona per a l'àmbit educatiu perquè ens presenta quantitat d'opcions per a elaborar el suro i a més no és gens dificil de fer. Amb aixó vull dir que qualsevol xiquet que tinga uns poquets coneixement informàtics sap utilitzar-lo i a més la mestra de segur que no té cap complicació a l'hora d'explicar com s'utilitza. 

Glogster és una eina de format digital que ens permet provar, corregir, afegir i borrar coses amb les quals nosaltres no estem d'acord o no ens agraden, a més podem insertar imatges i fotografies de tot tipus audio i videos aleshores és una eina molt completa. Però el que més m'agrada es que permet crear enllaços utilitzant poster de blocs, wikis i webs i compartir poster amb altres usuaris.

Altra opció molt interesant que té Glogster es que té un suro educatiu on el mestre pot crear un grup amb la seua classe i fer un suro entre tots alhora o anar ampliant la informació del suro a mesura que aprenen coneixements, etc. Aquesta opció és la més interessant d'aquest eina.

Educativament aquesta eina és molt enriqueredora perquè permet elaborar un suro de forma individual i col·lectiva, afavoreix el desenvolupament de distintes competències, especialment la creativitat, és una ferramenta molt motivadora i que de segur que agrada a tots el xiquets de la classe. A més no sols podem utilitzar el programa com a una  eina de fer suros sinó que també podem fer creacions de sequències didàctiques, presentació de projeectes educatius, noticies, cartell de normes.

Ací vos deixe el meu glogster personalitzat, el tema és la Primavera.







Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada