dijous, 27 de febrer del 2014

Pràctica 4: Power Point.

Power Point

ÍNDEX:

1. Què és Power Point?
2. Característiques de Power Point.
3. Cóm s'utilitza Porwer Point?
4. Avantatges i desavantatges.
5. Opinió personal.
6. Bibliografia.


1. Què és Power Point?

PowerPoint és un programa que li permet crear materials que es poden utilitzar en un projector. L'ús d'aquest material per anunciar un informe o una proposta es denomina presentació. En usar PowerPoint, pot crear pantalles que incorporen efectivament text i fotos, il·lustracions, dibuixos, taules, gràfics i pel·lícules, i passar d'una diapositiva a una altra com en una presentació amb diapositives. Pot animar text i il·lustracions en la pantalla usant la característica d'animació, així com agregar una narració i efectes de so. També, pot imprimir materials i distribuir-los mentre realitza la presentació.

PowerPoint és una part de “Office”, un conjunt de productes que combina diversos tipus de programari per crear documents, fulles de càlculs, presentacions i administrar correu electrònic.


2. Característiques de Power Point.
  • Estan presentades en diapositives.
  • Té un fons que és una imatge.
  •  A través de la Barra d'Eines: En el format es pot modificar l'aparença del text (la grandària i la font del text).
  •  Presentació en blanc: s'activa el quadre de diàleg.
  • Nova Diapositiva on pot seleccionar-se un tipus d'acte disseny
  •  Pots posar efectes de so. 
  • Selecciones la quantitat de diapositives que desitgis
  • Pots realitzar gràfics, textos, dibuixos etc..
  •  S'utilitza per a presentacions i conté diferents barres per millorar la teva diapositiva
  •  És un programa de tipus gràfic.
3. Cóm s'utilitza power point?

La primera questió que hem de tenir clara abans d'utilitzar aquest programa, es que si el tenim instalat. Normalment, als ordinadors de windows ja ve instalat el pack de "microsof office" que és el que conte el programa Power Point entre altres. Depenent del sistema operatiu i l'any que tinga, tindrem un Power Point o un altre. Per exemple normalment, el que és sol tenis són els Power Point 2003, 2007 i 2010. Depenen del programa que tinguem podre fer unes coses o unes altres. 

Hui vaig a explicar-vos com s'utilitza el power Point 2007 que és el que tinc al meu ordinador. En primer lloc, i com ja sabeu aquest programa serveix per a elaborar presentacions de qualsevol tipus, dons hui anema a elaborar un conte per a primer de primària.

El primer que hem de fer és obrir el programa, una vegada en obrit el programa trobem una barra d'eines dalt de tot on posa Inici, insertar, disseny, animacions, presentació amb diapositives, revisar i vista. Anem a anar per odre per a que no siga complicat per el conte. 

En l'opció d'inici nosaltres trobem nueva diapositiva, el disseny de la nostra diapositiva que serveix per a organitzar com volem l'organització de la nostra informació, es a dir si per exemple volem el títol dalt, en mig, etc. i les opcions del tipus de lletra, grandaria, subratllat, negreta, aliniació, etc. Aquestes opcions ens serveixen per a modificar el nostre conte a mesura que anem crean-lo.

Després tenim l'opció insertar ens troben diferents opcions com per exemple taula, imatge, formes, smartArt, gràfic, hipervincle, acció, cuadre de text, peu de pàgina, wordArt, nùmero de diapositives, símbol, objecte, pel·licula i so. A continuació vaig a explicar una per una.

Imatge: si cliquem a aquesta opció ens exirà una finestra on nosaltres haurem de buscar la fotografia que volem posar de fons o d'imatge al nostre power point. Sol tenim que buscar-la, clicar a la que volem i acceptar. Una vegada l'hem afegit al nostre power point nosaltres podem editarla i modificarla fent click damunt d'ellai podem retallant-la, canvian-li els efectes d'imatge, posan-li un marc, enviarla al fons o al front, etc.



A banda de la imatge, podem afegir un fons a la diapositiva d'alun color o alguna textura, aixó podem fer-ho si cliquem amb el boto esquerre del rató i li donem a l'última opció on posa format de fons ens apareixerà una finestra que ens donarà l'opció de posar un color de fons o una textura que nosaltres vulguem.


La següent opció en la barra d'eines és la de formes, aquesta opció ens dóna moltísimes formes que nosaltres podem afegir al nostre power point en les quals estan l'opció del quadre de text que serveix per afegir un quadre on tu pugues escriure i altres formes personalitzades que tu pots afegir i també escriure dins d'elles. Si nosaltres agafem una figura qualsevol i la dibuixem a la nostra diapositiva qual la dibuixem començem a escriure directament sense fer click i apareixeran les lletres que estas escribint.



A més podem trobar en aquesta opció de formes els botons d'acció que ens permeten pasar d'una diapostiva a una altra la que volguem o simplement pasar d'una diapostiva directament al final. Depenen del boto que elegim ens farà una opció o una altra.

L'opció de SmartArt és per a si nosaltres volem fer qualsevol esquema quer a quede una informació més clara o resumida, aquesta eina sol emprar-se en presentacions que nosaltres fem per questions de treballs. Tenim varies opcions SmartArt com piràmides, cercle, procés, etc. i dintre d'elles moltes opcions més. una vegada em seleccionat el smartArt que volem podem afegir el text que volguem també i modificar els colors.



L'opció de gràfic ens permet posar un gràfic a la nostra diapostiva. Aquesta opció funciona igual que l'anterior,perquè és pot posar text al gràfic i ens d´´ona moltes possibilitats de grafics. A més també és pot canviar el color i posar el que més t'agrade.


La següent opció és l'hipervincle, aquesta opció és una de les més interessant del programa, perquè et permet que quan tu cliques a una imatge o a un text que tinga hipervincle te trasllade a un altre lloc. És a dir, en primer lloc seleccionem el que volem que tinga hipervincle ja siga un text una paraula una imatge una forma, etc. Li cliquem a hipervincle i aquest et donarà varies opcions com per exemple anar a un lloc web, anar a una altra diapositiva, anar a una imatge o a un programa del teu ordinador. Per tant aquesta opció és molt bona per al nostre conte degut a que si tu per exemple vols fer dos finals alternatius hauràs de possar diversos hipervincles per a que el xiquet si li dona a l'opció d'un final vaja a la diapositiva on comença aquest final.




L'opció de l'acció fa el mateix que l'hipervincle, però et dona varies opcions o bé la de que et trasllade a l'hipervincle quan fages click a la imatge o bé quan pases el ratolí per la imatge sense clicar.



La seguent opció és el quadre de text que com ja he dit abans serveix per a posar un text en qualsevol lloc de la diapositiva. Aquest quadre després pot ser modificat i editat posan-li fons de colors o les lletres també poden ser de colors.

El encabezado i peu de pàgina serveix per a psar la data i l'hora en un lloc de la diapostiva o també per a posar quin és l'autor del conte o de la presentació. Aixó pot ajudar-nos a que per exemple ningú puga copiar-nos el nostre power point.

WordArt és una opció que ens permet afegir títols amb quantitat de lletres diferents i amb quantitat de colors diferents. Sol tenim que seleccionar el text i seleccionar l'opció que més ens agrade.



La data i l'hora és per a possar al nostre power point en cada diapositiva el dia que l'hem fet i l'hora. D'altra banda l'opció de simbol és per a posar un simbol que no està al nostre teclat en el nostre text.

La penúltima opció ens permet afegir un vídeo a la nostra presentació, ja siga d'internet o de el nostre ordinador. Sol hi ha que clicar en aquesta opció buscar i seleccionar el video que volem afegir i donar-li a acceptar.

L'última opció de disseny és la de el so, aquesta opció ens permet afegir sons a les nostres diapositives per a que sonen mentre estem fent la presentació. Hem de clicar a só, pero a la flexa que té davall, aleshores ens donen quatr opcions elegim la segona que és "sonido de la galeria multimedia" i ens eixiran tots els sons que té el nostre programa power point aleshores cliquem a uno i l'afegim en la diapositiva que calga. D'altra banda també tenim l'opció de posar sons del nostre ordinador clican a la primer opció.


Seguidament tenim l'opció de disseny, aquesta opció és opcional perquè nosaltres podem crear unes diapostives sense disseny, en el cas del conte el disseny no queda molt bé perque el disseny sempra quan per exemple nosaltres hem de fer un Power Point sobre algun treball o tema en concret ja que fa que totes les diapositives tinguen el mateix disseny. Power Point ens ofereix molts dissenys per a més tu pots descarregarte en internet molt més.

A més tenim l'opció de modificar el color del disseny amb els botons que tenim a la dreta i posar-ho com nosaltres volem.


Després tenim les Animacions, aquesta opció serveix per a donar-lI movment a les nostres imatges, textos o figures de la nostra presentació. 

Tenim dues opcions, la primera són les tranllacions que serveixen per a animar l'acció de passar d'una diapositiva a una altra que les tenim en gran en la barra d'eines i són les que jo he posat amb un cercle marró. I altres que serveixen per a donar vida i moviment a les imatges, textos i formes que són personalitzar animació. Aleshores amb aquesta opció nosaltres la cliquem i selecionem la imatge que volem que siga animada li donem una animació de totes les que hi ha i se li afegim. Una vegada que nosaltres presentem aquesta diapositiva eixirà l'animació en moviment.



La següent opció és la de presentació amb diapositives aquesta ens serveix per a vore la nostra presentació final o simplement per vore com va quedan la nostra presentació i modificar el que no ens agrada. Tenim l'opció de veure la nostra presentació des de el començament o simplement vore la presentació desde la diapositiva on estem.

En l'opció de revisar podem revisar la nostra presentació i vore les errades que hi ha com per exemple l'ortografia, elegir el idioma, consultar el diccionari, etc. 

Per últim la vista ens permet visualitzar les presentacions com més ens agraden. Aquesta opció no la utilitze molt pequè no és unes de les més importants.

Per a finalitzar amb l'explicació de com s'utilitza el Power Point, el guardarem en l'opció de dal a la esquerra on tenim el botó office que ens permet guardar la presentació ens diferents formats com per exemple en PDF, o en format de Power Point 2003, etc.



Ací vos deixe un tutorial per a que aclariu els vostres duptes.







4. Avantatges i desavantatges.



4. Opinió personal.

Power Point és un gran programa que ens permet fer qualsevol document. Està molt de moda als col·legis, instituts i universitats perquè els professors poden elaborar el seus temes didàctics de forma esquemàtica per a que els resulte més visual i més fàcil d'estudiar als xiquets. 

D'altra banda també podem crear materials com contex, cançons, històries, albums de fotos per als més xicotets. És un eina molt divertida i motivadora per als centres educatius. A més és molt fàcil d'usar.

El que més m'agrada Power Point és que és un programa totalment personalitzat perquè pots fer les teues presentacions al teu gust i et permet canviar tot el que vulgues, com també afegir molts videos, sons, imatges, etc.

Cada vegada aquest programa s'actualitza i ens presenta quantitat de coses positives per a millorar les nostres presentacions. 

Peronalment, pense que com a professor hem de saber dominar aquesta eina i també ensenyarse-la als xiquets per a que ells mateixos la dominen i realitzen els treballs amb aquest programa. També considere que l'utilització d'aquesta eina és millora amb el temps i la pràctica degut a que les primeres presentacions que fas són menys originals que les últimes perquè al final ja domines més e lprograma. 

Ací vos deixe un text sobre perquè hem d0utilitzar power point a l'escola.

http://blogs.windows.com/international/b/latam/archive/2012/02/08/c-243-mo-y-por-qu-233-usar-powerpoint-en-la-escuela.aspx



6. Bibliografia.

http://patyinformatics.blogspot.com.es/2009/06/10-caracteristicas-de-powerpoint.html

http://office.microsoft.com/es-es/powerpoint-help/que-es-powerpoint-HA010265950.aspx

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada